Matka toistensa luo
Ihmisen ikävä toisen luo syntyi silloin kun yksilö-ajattelu, viittauskieli ja teknologian hiipiminen sisäämme alkoivat erottaa meitä ja jopa asettaa aikaisempaa enemmän vastakkain.
Puitteet etääntymiselle ja vastakkainololle asetti reilut kaksi tuhatta vutta kestänyt ’yhden’ aika, joka nyt, 1960-luvulta asti, näyttäisi olevan murtumassa.
Jos näin on, elämme mielenkiintoisia aikoja. Ihmiset palaavat toistensa luo ja löytävät toisensa eri tavoin kuin ’yhden’ aikana. Elämä on matka toistensa luo parisuhteessa, nykyisissä kiinnostusryhmissä tai ’uusheimoissa’, globaalisti ja suhteessa luontoon. Tämä matka ei ole ensisijaisesti taloudellinen, se on ’eksistentiaalinen’, olemassaolemisen tapa.
Siksi kaikki puhe kuuntelusta, kysymisestä, läsnäolosta, dialogista, erilaisuuden huomioimisesta, arvostamisesta. Millainen oli se maailma, mistä tulemme, kun näitä kaikkia pitää oikein opettaa! NLP:n voi nähdä tämän muutoksen yhtenä, vaikka vähän vääristyneenäkin peilinä.
Tämä suuri aalto on liikuttanut meitä psykologeina ja NLP kouluttajina ja tässä kirjassa hahmotellaan tuota muutosta. Kaari on pitkä, kirjan tarina alkaa Firenzestä vuonna 1485.